“Когато ставате от сън, помислете си, че няма да доживеете до вечерта. Когато си лягате, помислете, че може би няма да видите разсъмването на деня. Този, който всеки ден се приготвя за смъртта, ще се предпази от грях”.

Свети преподобни Антоний Велики

Масони : Накратко за Ордена на тамплиерите
Написал Marin в 24.01.2005 23:07:00 (3394 прочетен)

Петък, 13 октомври, 1307 г. Кралят на Франция Филип Хубави забранява Ордена на тамплиерите.

Започват масови арести на рицарите монаси. През нощта срещу фаталната дата кервани, натоварени със злато, изнасят към Средиземно море съкровищата на Европа. През 1314 г. е изгорен на клада последният велик магистър на ордена - Жак дьо Моле.
Така се раждат легендите за масонството и започва Ренесансът.
Кои са тамплиерите (от английската дума tample - храм) - военно звено на рицари монаси, основано през 1118 г. за охрана на поклонниците по Светите места. Преди да бъде учреден, девет рицари прекарали девет години в Храма на Соломон в Йерусалим. Какво са намерили там - не се знае. Връщайки се в Европа, те получили от папата лиценз чрез Бернар от Клерво и основали свой орден. Бернар бил идеологът и организаторът, привличал богати и свободомислещи младежи за членове, които се наричали "братя".
Ритуалите се извършвали пред човешки череп. Има няколко версии за това - в алхимията бил наричан "мъртвата глава" - предпоследният етап в създаването на философския камък. Според други вярвания това била главата на Хуго дьо Пайен, основател на ордена (на семейния му герб имало щит с три черни черепа). Главата всъщност символизирала Йоан Кръстител. Тамплиерите отричали Христос като лъжепророк и смятали Йоан за истинския месия. Доказано е, че са поддържали връзки със сектата на йоанитите.
Черният флаг с череп и кръстосани кости всъщност бил тамплиерски. Орденът имал могъщ флот, страшилище за вражеските кораби, а рицарите кръстосвали моретата под този флаг.
Черепът е част от символиката на масоните и до ден-днешен се изобразява върху престилките им.

ВЪЗХОДЪТ НА ТАМПЛИЕРИТЕ

Орденът се разраснал бързо и натрупал огромни богатства. Към средата на 12-и век той бил най-могъщата и богата институция в християнския свят, като се изключи Ватиканът. Това ги направило опасна и неконтролируема организация.
Тамплиерите имали стотици структури в Европа и над 9000 имения. Те съхранявали имуществото на кралете и развили банкерството - техни открития са сейфът, депозитът, ипотеката, чекът, кредитното писмо, записът. Те въвели дивидентите и годишните ренти.
Всеки новопостъпващ давал обет за бедност и внасял имуществото си в ордена. Изисквало се безусловно подчинение, воините монаси имали собствена система от наказания, която включвала и смъртното. Церемониите по посвещението и срещите на босовете се провеждали тайно. Ако тамплиер разкриел процедурите, той подлежал на наказание и отлъчване. За да се пази тайната, всички срещи се охранявали.
Членството в ордена било стъпаловидно - рицарите получавали информация, която съответствала на нивото им. Само най-висшите рангове познавали устава.
На тамплиерите се приписва строителството на готическите катедрали или поне техните проекти. Те създали свой стил в архитектурата, кръгът е бил в основата на строителството им.
Членовете на ордена са били обвинявани в богохулство, ерес, връзки с исляма, езотеризъм. Причината е, че се опитвали да обединят идеите на исляма, християнството и юдаизма и проповядвали съзидателно единение между различните народи и вероизповедания. Църквата ги преследвала, защото отричали Христос като лъжепророк и вярвали единствено в Господ, който е на небето.
Според изследователите им не е било проблем за тамплиерите да оцелеят в нелегалност, защото са имали добре развита съобщителна мрежа, финанси и съвършен механизъм за опазване на тайните.

Версия за печат Изпрати тази статия на приятел
Коментарите принадлежат на техните автори. Аз не нося отговорност за тяхното съдържание.
Вход за потребител
Потребител:

Парола:

Запомни меВъзстанови паролата

Регистрирай се
Основно меню
Анкета
България се управлява от:
Богоугодни, смирени и човеколюбиви люде
Богоубийци (сатанисти)
Богоборци (психопати, слуги на сатанистите)
Безбожници (идиоти)
Богоубийци, Богоборци и Безбожници
Православни страници, на които вярвам

http://karelin-r.ru/


Информация за сайта
Кой е онлайн
5 потребител(и) активен(ни) (1 потребителът(те) преглежда(т) Новини)

Участници: 0
Гости: 5

продължи...
Top Books
Powered by MEGIMG © 2004-2010 The MEGIMG Project